Pumppausta Kuva: Tommi Heinonen

Pumppausta Kuva: Tommi Heinonen

Rakentaminen jatkui helmikuussa normaaliin tapaan, täyttömäen alue täyttyi putkista, ”metroparkki” oli täynnä. Lämpöputken vieressä kulkevaa, tulevaa kävelytietä rakennettiin purkamalla metron kuilutyömaan aitaa. Ja outoja lentäviä esineitä oli Suomenojan taivaalla.

Sitten luonto puuttui peliin. Ennätyksellinen sade (16-17.2) antoi vettä vuorokauden aikana 46mm ja yksin yhden yön aikana 39mm. Tilastojen mukaan helmikuun koko sademäärä on vain 30mm. Tämä sai purot tulvimaan ja Djupsundsbäckenin vesi purkautui metrotyömaan maanalaisiin tiloihin. Meritie (entinen Hylkeenpyytäjäntie) oli suljettu pari päivää, koska tiellä oli lähes 50cm vettä. Pelastuslaitos pumppasi vettä tehopumpuilla Suomenojan lintualtaaseen, joka pumppauksen ja sateen seurauksena täyttyi ääriään myöden ja vuosi lähellä kaakkoista kulmaa yli. Luontopolku oli suljettu kaakonkulmasta läntisen osan puoleen väliin saakka vielä keskiviikkona 19.2. – polulla olevan veden ja pelastuslaitoksen työrauhan vuoksi

Merivesi nousi parhaimmillaan +120cm. Venelaitureiden laakongit osoittivat kohti taivasta ja vesi nousi lastauslaitureille.

Teksti: Jukka Ranta & Tommi Heinonen