- Kuva Jukka Ranta

Nämä pilkistävät talot häviävät tulevaisuudessa – Kuva Jukka Ranta

Kaupunkisuunnittelulautakunnassa oli käsittelyssä kaksi kaavaluonnosta, Rusthollarinrinne ja Matroonankatu. Molemmat jäivät pöydälle (http://espooprodfi.oncloudos.com/cgi/DREQUEST.PHP?page=meeting&id=2019474256). Nämä eivät suoranaisesti kosketa lintuallasta, mutta muuttavat lähiympäristöä merkittävasti.

Rustohollarinrinne (http://espooprodfi.oncloudos.com/kokous/2019474256-3-1.PDF) sijoittuu Plantagenista ja Bauhausista katsoen Rusthollarinkadun toiselle puolelle ja rajautuu lännessä tulevaan Finnoonsiltaan. Jos karttoja katsoo, merkitsee kaava, että kierrätyskeskus ja Kemiran tutkimuslaitos poistuvat tulevaisuudessa. Tilalle tulee asuintaloja ja toimistorakennuksia.

Suomenlahdentie jatkuu aikanaan nykyiseltä parkkipaikan ympyrältä Finnoonsillalle. Matroonankadun alue sijoittuu Suomenlahdentien tulevan osan pohjoispuolelle (http://espooprodfi.oncloudos.com/kokous/2019474256-6-5.PDF) ja Rustohollarinrinteen eteläpuolelle. Myös tämä muuttaa alueen rakennuksia merkittävästi. Alueen eteläreuna ulotuu suurinpiirtein siihen, josta runsas vuosi sitten parturoitiin puita.

Tänään uutisoitiin, että Fortum rakentaa Suomenojalle lämpöpumppuyksikön. Spekulaatioista huolimatta voitaneen sanoa, että ei voimalaitos ihan heti pois lähde.

https://www.espoo.fi/fi-FI/Fortumille_uusi_lampopumppuyksikko_Suome(164133)

Jukka Ranta