Puhdistamon ohi ei pääse - Kuva Jukka Ranta

Puhdistamon ohi ei pääse – Kuva Jukka Ranta

Raportointijakson näkyvin muutos oli, että Meritieltä altaalle puhdistamon ohi kulkeva kävelytie on taas suljettu. Kiersin Meritieltä tullessa kuvassa näkyvän sorakasan ja sain rakennusmiehen perääni. Pahoitteli, että joku oli jättänyt portin auki ja aidan sivuun. Opasti, että uusi yhteys kulkee Luontokeskuksen ohi, eli rakenteilla ollutta uutta kävelytietä, joka yhtyy entisen täyttömäen alueella lämpöputkea myötäilevään kävelytiehen. Aidoissa on opasteet uudelle reitille – en huomannut, kun ei ollut paikoillaan.

Syy selviää läntisten kävelyteiden risteyksen telineessä olevasta GRK:n infosta. Pitää tarkkailla, että pesimärauha todella toteutuu. Kokemus aiemmista on, että tulkitsevat aika laveasti ja saattavat spiikata, räjäytellä ja paaluttaa vielä klo 22 ja tietysti meluten myös päiväsaikaan.

Lämpöputki on saanut uuden säätö-/tarkistuskopin puhdistamon päähän. Pieni kuriositeetti: kun parkkipaikan reunalta katsoo entisen täyttömäen alueen yli näkyy ilmeisesti metron asemalle menevän sisäänmenokäytävä.

Lopuksi ratsastuskouluun ja talleihin liittyvä Helsingin Sanomissa ollut uutinen eli Etelä-Espoon Ratsastuskoulun maa-alueen vuokrasopimus ja rakennukset ovat pakkohuutokaupan kohteena.

https://www.hs.fi/kaupunki/espoo/art-2000007827988.html

Koosti: Jukka Ranta