HSY:n verkkorakennuksen purku on alkanut - Kuva: Tommi Heinonen

HSY:n verkkorakennuksen purku on alkanut – Kuva: Tommi Heinonen

Viime viikolla uumoiltiin, että HSY:n verkkorakennus Hyljeluodontien ja Kaitaantien kulmassa olisi tullut tiensä päähän eli sen purku olisi alkanut Metrokeskuksen tieltä. Viikon alussa tämä varmistui, kun rakennuksen purku oli täysillä käynnissä puhdistamon puoleisessa päässä. Kaitaantieltä työt näyttivät paljon kuraisemmalta, kun rakennuksen takapihalla tehtiin kaivuutöitä.

Mielenkiintoista on, että rakennuksen eteläpääty näytti vielä viikonloppuna samanlaiselta kuin viikon alussa. Takapihaa oli kuitenkin tasoitettu.

Finnoonsillan ja Kaitaantien välissä tehtiin Länsimetron aitojen takana paalutus- ja kaivuutöitä. Työt liittyvät toki Metrokeksukseen ja meille kerrotun mukaan siihen tulisi ainakin hissikuilu ja sisäänmenoja. Myös täyttömäen edustalla jatkuvat hissikuilun ja sen rakennuksen pohjustus- ja perustustyöt edelleen.

Nuottalahden laiturista 29 ja sen purkutuomiosta on julkisuudessa paljon kirjoiteltu. Laituri on edelleen paikallaan ja sen puolustajat ovat laittaneet toiseen pylvääseen kuvia lähellä olevista hunokuntosimmista laitureista kuvia – laitureista, joita ei aiota purkaa. Laiturin käyttäjät ovat tarjoutuneet kunnostamaan laiturin omatoimisesti ja omilla kustannuksillaan. Ei kelpaa kaupungille. Lieneekö syynä Nuottalahteen liittyvät täyttö- ja rakennussuunnitelmat.