[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]
Sunnuntaina Mikko huomasi, että keskellä hiekkatietä meni karvainen toukka melko kankeasti eteenpäin. Kevään merkkejä siis. Lintuja oli viikon aikana altaan ympäristössä ja ruokinnalla paljon ja erityisesti tinteillä olivat kevättouhut selkeästi menossa… mahdollisia pesäpönttöjä tarkasteltiin useassa paikassa altaan ympärillä ja ruokintapaikalla. Siis kevättä oli ilmassa ja maassa.
Vihervarpunen käväisi ruokinnalla… yksi uusi tuttavuus tälle talvelle ruokinnalla. Kanahaukka tuntuu olevan vakiovieras alueella. Ääniä kuuluu usein. Sunnuntaina kanahaukka saalisti rantakaislikon yllä ja istahti hetkeksi puuhun rannan tuntumaan.
Kävelin (JR) Tiistilän metsän läpi Länsimetron kuilutyömaan tilannetta seuratakseni. Tästä on enemmän muutosiossa. Samalla kollasin liito-oravan pönttöjen alustoja ja ympäristöä. Papanoita löytyy. Kävin myös puhdistamon edustan metsiköissä – myös siellä on runsaasti papanoita. Gallerian kuva on puhdistamon edustalta taaimmaisen pöntön alta, missä oli runsaasti papanoita.
Kävelin myös tulvaniityn läpi. Talleilta tuli rouva huutamaan (noin 100-150m päästä), että talleilla olevat hevoset vauhkoontuvat, kun huomaavat vieraita ihmisiä tulvaniityllä, laitumellaan!!! Erikoista, koska syksyllä kuvatessani tulvaniityn reunalta tulvivaa niittyä joku tallin henkilökuntaan kuuluva (omistaja?) sanoi, että mene vaan kuvaamaan niitylle lintuja. Sanoi, että niitylle voi mennä silloin, kun siellä ei ole hevosia. Täytyypä tiedustella asiaa kaupungilta, mitkä rajoitukset koskevat tulvaniittyä.
Kuten on aiemmin raportoitu, etelänruttojuuret tulivat poikkeuksellisen aikaisin tänä vuonna esiin – välipäivinä ja siis jo ennen tammikuun pakkasjaksoa. Oli mielenkkintoista seurata, miten selviäisivät talven yrityksistä. Hyvin ovat pärjänneet. Lauantaina olivat nuppumaljat selvästi lisääntyneet ja useissa oli jo avautuvia kukkia (valkoiset heteet näkyvillä). Kevättä oli siis ruttojuurtenkin luona.
Jälleen on ollut ilkivaltaa lintutornilla, tällä kertaa etelä-tornilla. Tornin ylätasanteen pystylautoja oli potkittu irti ja yhdistyksemme opasteita oli töhritty. Myös valokuvanäyttelymme telineet olivat saaneet osansa ilkivallasta.
Tommi kävi yhdessä luonto-opas Eppu Blomqvistin (Punakettu) kanssa korjaamassa puuosat, mutta töhryjä eivät saaneet poistettua vaikka kokeilivat useita eri liuottimia.
[/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]