Tiistilän liito-oravametsä on uhan alla - Kuva: Jukka Ranta

Tiistilän liito-oravametsä on uhan alla – Kuva: Jukka Ranta

Kaupunkisuunnittelulautakunta hyväksyi keskiviikkona alla olevan linkin mukaisen kaavan nähtäväksi (kohta 4, kohtaa koskevan tekstin lopussa kartta, josta näkyy sijainti hyvin). Kyseessä on ns. Tiistilän metsä, jossa meillä on kaksi vaiko kolme liito-oravan pönttöä. Jokaisen alla ollut joka vuosi papannoita ja ainakin yksi on ollut asuttu laskijoiden mukaan. Eli Suomenojan Luonto saa etsiä myös näille pöntöille uudet paikat ja liito-oravat uuden kotimetsän. Alue on ollut myös virkistyskäytössä. Metsän läpi on kulkenut useampi hyväkuntoinen ulkoilupolku. Kun kaava on nähtävillä saa siihen tehdä muutosehdotuksia ja valtuusto sen sitten aikanaan lopullisesti hyväksyy.

On aika lohdutonta, miten Espoo kohtelee lähiluontoa. Metsä metsältä, niitty niityltä häviää Espoosta lähiluonto. Suomenoja on uhan alla, Latokasken niitty on jo tuomittu, Espoonväylä uhkaa Keskuspuiston läntistä osaa ja Finnoonpuron lehtolaaksoa ja nyt siis Tiistälän metsä on tällä murheellisella listalla. Ei kaikki voi lähteä Kuusamon piilokojuille tai Lappiin – säilyttäkäämme myös lähiluontoa.

http://espooprodfi.oncloudos.com/kokous/2018432365.PDF

Suomenojalla täyttömäki häviää nyt vaudilla kaivinkonetrion tai jopa kvartetin tahdittamana. Työtä tehdään nyt joka puolella – myös lämpöputken puolella ja puhdistamon päässä.