Talkoissa muotoillaan puroon luonnon koskialue entisen romahtamispisteessä olevan matalan patorakenteen tilalle. Padon rippeet puretaan paikalta kaupungin tai järjestäjän toimesta ennen talkoita. Talkoolaisten tehtäväksi jää levittää padon tilalle paikalle tilattu kasettikuorma kiveä ja soraa uomaan vuoraukseksi.

Talkoopaikkana toimii Finnoonoja Puolarmaarin ryhmäpuutarhan ja Akileksen majan kupeessa. Tarkempi tapaamispaikka sijaitsee Puolarmaari-kadun länsipuolella puron ylittävän ulkoilureitin sillalla. Ulkoilureitti erkanee kadusta liikenneympyrän kohdalla, josta on kävelymatkaa noin 50 metriä. Lähin katuosoite on Puolarmaari 10, Espoo.

Paikoitustilaa löytyy talkoopaikan viereiseltä pysäköintialueelta. Paikalle pääsee myös busseilla 10 ja 19 Tapiolan suunnasta, Espoon keskuksen suunnasta busseilla 19 ja 31 sekä Leppävaaran suunnalta bussilla 543 ja Kivenlahdesta busseilla 31 ja 543. Helsingistä paikalle pääsee busseilla 121 ja 195.

Tapaamispaikan sijainti: http://kansalaisen.karttapaikka.fi/linkki?scale=4000&text=Tapaamispaikka&srs=EPSG%3A3067&y=6673241&mode=tausta&x=372130&lang=fi

Pysäköintitilaa: http://kansalaisen.karttapaikka.fi/linkki?scale=4000&text=Pys%C3%A4k%C3%B6inti&srs=EPSG%3A3067&y=6673236&mode=tausta&x=372195&lang=fi

Mukaan talkoopäivänä tarvitset:

• kumisaappaat tai muut soveliaat jalkineet
• säänmukaisen vaatetuksen (paikalla jonkin verran nokkosia, mutta näitä yritetään niittää osin alta pois)
• työkäsineet
• lapiosta, rautakangesta ja rautaharavasta on apua. Kottikärryt helpottavat tuntuvasti urakkaa, joten niitä toivotaan otettavaksi mukaan mikäli mitenkään mahdollista!

Talkoot ovat luonnollisesti kaikille avoimet ja talkooväelle tarjotaan päivän aikana evästä ja juotavaa. Paikalle saa toki tulla myös ihan vain ihmettelemään tai vaikka valokuvaamaan, jos ei ehdi tai pysty tällä kertaa varsinaisesti ahertamaan.

Toiveissa on että muistaisitte ilmoittautua viimeistään 6.8. mennessä, eväiden mitoittamiseksi oikein. Jos on ruoka-aineallergioita tms., niin senkin voi mainita, niin yritetään huomioida asia. Mutta kuitenkaan ei ole maailmanloppu, jos ei muista ilmoittautua tai sattuukin pääsemään lyhyellä varoitusajalla paikalle!

Kysymyksiä, ajatuksia, havaintoja? Laittakaa rohkeasti sähköpostia tai soittakaa!

ystävällisin terveisin,

Aki Janatuinen
Virtavesien hoitoyhdistys ry
www.virtavesi.com
puh. 040 754 7778