[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]
Viikon pääasia oli eittämättä Suomenojan Luonnon Lintuharrastustapahtuma. Tilaisuudesta on erillinen yhteenveto, joten jääköön se vain mainille tässä raportissa. Todettakoon kuitenkin, että lokkipari tuntui ihmettelevän kummallisten ihmisten touhua vempaittensa kanssa.
Telkät asustavat nyt useassa alueella olevassa pöntössä. Ilmeisesti hautovat jo tällä hetkellä. Lokit pyrähtelevät aika usein ”hälytyslennolle” ilman, että petolintuja on havaittavissa. Olisikohan maan tasalla muita häiriöitä. Haudonta on kuitenkin käynnissä. Altaan elämä alkaa kuitenkin muuttua rauhalliseksi pesinnän ja haudonnan alettua. Piisamia voi nyt nähdä useasti ja on helppo seurata sen ruokailua.
Sammalten kevät loistoa on mielenkiintoista seurata. Ovat usein vain tavattoman pieniä, joten todellinen hienous näkyy usein vasta kuvissa. Gallerian kuvat kuvattu minimietäisyydeltä makrolla, eli ovat noin 15mm korkeita. Sammaleita löytää Suomenojalla runsaasti myös metsiköiden ulkopuolelta. Hyviä paikkoja ovat länsireunan ja puhdistamon edustan betoninen kaukolämpöputki ja alueella pidempään seisseet sadevesikaivojen renkaat.
Täyttömäen japaninruttojuuret kukoistavat ja kasvusto näyttää leviävän. Toisin on tallitien metsässä, jossa ovat suurimmaksi osaksi hävinneet. Tuntuu siltä, että viime syksynä tapahtunut hävittäminen on tehty jollain myrkyllä. Ruderaattialueen niityt ovat aika erikoisen näköisiä, kellertävät lakoon painuneet vanhat korret ja niiden välistä pilkistävä uusi vihreä luo erikoisen tunnelman.
Metsiköiden pikkuojat tulvivat sateen jälkeen yli äyräiden. Tällä ei näyttänyt olevan vaikutusta Finnoonpuroon eikä Djupsundsbäckeniin.
[/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]