SÄÄNNÖT JA OSALLISTUMISOHJEET:

1. Kilpailukuvan tulee olla otettu Suomenojalla 1.1.2013-15.9.2013 välisenä aika.

2. Suomenojan alue määritellään seuraavasti: Finnoonpuron purolaakso Länsiväylältä alkaen, muutoin pohjoisen rajana Rusthollarinkatu ja Etuniementie. Läntinen raja kulkee Hyljeluodon ja Hylkeenpyytäjän tietä pitkin ja venesataman länsireunaa merenrantaan. Eteläinen raja kulkee pitkin sataman merenrantaa Matinkylään johtavalle kävelytielle ja sitä pitkin edelleen tallien ohi Kalastajantielle. Itäinen raja on Kalastajantie Etuniementielle, joka täydentää pohjoisen rajan.

3. Kilpailussa on seuraavat sarjat

– Linnut (A)

– Hyönteiset ja muut eläimet (B)

– Miljöö (maisemat, näkymät, laitokset) ja kasvit (C)

– Virkistys- ja harrastustoiminta (D)

4. Kilpailuun voi yksi kuvaaja lähettää yhteensä neljä kuvaa. Nämä kuvat voivat osallistua kuvaajan valitsemaan sarjaan (kaikki kuvat voivat olla samassa sarjassa tai eri sarjassa).

5. Lähetettävän kilpailukuvan tulee olla jpg-muodossa ja pitkän sivun koko 1920 pikseliä. Paino- ja mahdollista näyttelytarkoitusta varten originaalikuvan tulee olla pitkältä sivultaan vähintäin 3000 pikseliä. Palkituista kuvista pyydetään painokelpoiset tiedostot erikseen.

6. Lähetettävän kuvan tulee perustua yhteen otokseen. Kuvien yhdistäminen, elementtien poistaminen kuvasta tai lisääminen kuvaan on kielletty. Normaalit kuvan optimointiin liittyvät toiminnot, kuten kontrastin, sävykylläisyyden, toistokäyrän, valojen ja varjojen säädöt, terävöitys, kohinan poisto ja kennoroskien poisto on sallittu. Suodattamien käyttö kamerassa on sallittu, mikäli se ei vääristä kuvanoton tilannetta (esimerkiksi ei muuta päivää yöksi).

7. Kuva tulee olla siten otettu, että se ei aiheuta kohteelle kärsimystä ja uhkaa eikä vahinkoa ympäristölle.

8. Tuomaristolla on oikeus pyytää muokkaamaton kameraoriginaali (raw, dng, jpg, CR2, NEF jne.) tarvittaessa tarkistettavaksi ja kuvaaja voidaan sulkea kilpailusta mikäli hänen havaitaan rikkoneen sääntöjä. Tuomaristo arvioi kuvat ilman tietoa kuvaajasta.

9. Kuvat tai niiden samassa kuvaustilanteessa syntyneet rinnakkaisruudut eivät saa olla aikaisemmin palkittuina julkaistu muissa kilpailuissa lukuun ottamatta kerhojen/yhteisöjen pienimuotoisia sisäisiä kilpailuja.
Kilpailukuvilla ja rinnakkaisruuduilla ei saa samanaikaisesti osallistua muihin suomalaisiin kilpailuihin, joiden tulokset julkistetaan yleisölle ennen 31.10.2013 , eikä sellaisiin ulkomaisiin/kansainvälisiin kilpailuihin, joiden tulokset julkistetaan yleisölle ennen 30.6.2013

10. Kuvaajalla tulee olla täydet oikeudet kuvaan ja sen julkaisemiseen. Kuvaaja vastaa, että kuvassa esiintyvät henkilöt ovat antaneet suostumuksensa kuvan sääntöjen mukaiseen julkaisemiseen.

11. Kilpailussa palkitaan sarjavoittajat, joista yksi on myös kokonaiskilpailun voittaja. Näiden lisäksi jaetaan erityiskunniamaininta lintuaiheiselle kuvalle, minkä tuomaristo voi valita myös muista kuin linnut sarjasta. Tämä kuva ei kilpaile kokonaiskilpailun voitosta. Lisäksi tuomaristo antaa kaksi (2) kunniamainintaa sarjaa kohden.

12. Kilpailukuvat lähetetään digitaalisena tiedostona osoitteeseen suomenojanluonto@gmail.com. Kuvien on oltava perillä 15.9.2013 klo 24.00

13. Kuvat nimetään seuraavasti: sarja_kuvan nimi_kuvaajan etunimi_kuvaajan sukunimi. Esimerkiksi: A_nokikana_kalle_kuvaaja. Katso sarjatunnukset kohdasta kolme.

Lähetyksen otsikoksi: kuvakilpailu.

Lähetyksen sähköpostiviestiin tulee liittää kilpailijan nimi, osoite, sähköpostiosoite ja puhelinnumero. Lisäksi maininta, että kilpailija on tutustunut sääntöihin ja hyväksyy ne.

14. Järjestäjällä on oikeus käyttää kuvia ilman eri korvausta kilpailun tiedottamis- ja markkinointitarkoituksessa. Kuvien tekijänoikeudet säilyvät kuvaajalla.

15. Palkituista kuvista voidaan koota näyttely ja tehdä uutisia alan lehtiin ja sanomalehtiin. Tätä tarkoitusta varten järjestäjät voivat pyytää ilman eri korvausta painokelpoisen tiedoston palkituilta.