Täyttömäki parturoitiin - Kuva: Jukka Ranta

Täyttömäki parturoitiin – Kuva: Jukka Ranta

Parin viikon ajan on voinut tehdä havaintoja täyttömäen reunoille ilmaantuneista merkkikepeistä ja myös huomionauhoista, jotka ovat myös ilmaantuneet täyttömäen reunoille. Näitä on ollut sekä metrokeskuksen puolella että betonisen kaukolämpöputken vieressä. Saattoi siis odottaa, että jotain olisi tapahtumassa. Ja näin kävikin: alkuviikosta täyttömäkeä parturoitiin parin metsurin voimin. Kaikki puut – isot ja pienet – sahattiin nurin Djupsundsbäckenin uomasta, betonisesta kaukolämpöputkesta ja metrokeskuksen aidasta ylöspäin. Koomista: täytömäen japanintatar sai jäädä paikalleen. Ilmeisesti saa erikoiskäsittelyn haitallisena vieraslajina.

Juttelin (JR) yhden metsurin kanssa hänen pitäessään kahvitaukoa. Puut ja pensaat hävitetään, jotka täyttömäen maata voidaan alkaa sirrtää pois. RIP täyttömäki.

Mielenkiintoista on tässä kaava-asiat. Alue kuuluu Finnoonkeskuksen kaavaan, josta valitus on Korkeimman hallinto-oikeuden käsittelyssä. Paikalle on suunnitelmissa asuintaloja ja parkkipaikka (linkki vie Finnoon keskuksen asemakaavakarttaan ), jopa hyvin lähelle nykyistä betoniputkea. Ilmeisesti on niin, että joutomaata voidaan siirtää pois ELY-keskuksen luvalla tai jopa ilman sitä – kunhan ei aleta rakentamaan uutta. Kaavakarttaa katsoessa tulee mieleen, että hoito- ja kunnossapito suunnitelmasta on lipsuttu.

Lisäksi metrokeskuksen työmaa-aidan viereen on ilmaantunut verkkoaitainen häkkialue.