Joulun juhlaväri ja joulupäivän täysikuu - Kuva: Jukka Ranta

Joulun juhlaväri ja joulupäivän täysikuu – Kuva: Jukka Ranta

 

Kun ensimmäiset autot menivät sillan yli, ajattelin (JR), että sillalla alkaa seesteisempi vaihe. Mitä vielä – tapahtumia riittää koko vuodeksi. Viime viikolla Espoo kertoi, että silta saa talvikausiksi erikoisvalaituksen ja että teemavalaitukset alkavat 22.12. Tämä oli ollut mielessä, koska siitä puhuttiin erilaisissa asukastilaisuuksissa. Kun valoja ei syksyllä kuulunut, ajattelin, että ideasta oli luovuttu.

Finnevikinsilta sai siis led-pohjaisen erikoisvalaistuksen. Väri vaihtuu kuukausittain. Joulukuun väri on lilan sininen (kuvissa). Kuukausien teemoja ovat: syyskuu-vihreä alkusyksy, lokakuu-ruska, marraskuu-kuura, joulukuu-joulunaika, tammikuu-sininen hetki, helmikuu-sininen hetki ja maaliskuu-kevään odotus. Valot ovat poissa huhtikuusta alkaen pesintärauhan takaamiseksi ja tulevat päälle uudestaan Espoo-päivän iltana.

Lisäksi on juhlapäivinä erikoisvalot. Jouluna oli hehkuvan punainen (kuvissa) ja uutena vuonna erityinen valoshow (klo 18, 21 ja 24). Muita juhlapäiviä lienee Espoo-päivä ja Itsenäisyyspäivä. Juhlapäiviä on 6 – kahta en ole saanut selville.

Kuvat sillan alta varikon päässä, tulvaniityltä ja Tiistilästä.