Koiranruusu koki kovan kohtalon – Kuva: Jukka Ranta

Läntisen kävelytien mutkan kohdalla ja betoniputken yli kulkevan kävelytien alkupäässä tehdään kaukolämpö/-kylmätöitä. Ilmeisesti työ liittyy vuoden 2017 kevättalvella tehtyyn laajempaan remonttiin. Nyt töiden yhteydessä tiensä päähän tuli viimeinen koiranruusu, harvinainen luonnonruusu.

Lunnonruusut ovat kokeneet kovia Suomenojan muutoksen yhteydessä. Talven 2017 töiden yhteydessä hävisi toinen koiranruusupensas marianruusun ohella. Täyttömäen poisto hävitti kolme iharuusua, kaksi metsäruusua ja koiranruusun. Sen sijaan vieraslaji, superhaitallinen kurtturuusu on ja voi hyvin.

Kuluneella viikolla Espoo ilmoitti, että katurakennus käynnistyy Djupsundsbäcken-Finnoon kaava-alueella. Tästä kertoo myös Hannuksessa Kaitaantien päässä oleva kyltti. Voit tutustua aiheeseen tarkemmin tämän linkin kautta, mysö karttuja on mahdollisuus katsoa/ladata. Työt näyttävät etenevän nopeasti. Karttojen perusteella on syytä epäillä, että altaan parkkipaikalle ajo muuttuu. Tästä ei kuitenkaan ole aineistossa mainintaa.