[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]
Kierto- ja marjalintuja on lisääntymään päin. Urpiaisia ja tilhiä ilmaantunut. Urpiaisia oli viikon alusta lähtien. Pihlajista voi löytää paikallispesijöiden, mustarastaiden ja sinitaisten, lisäksi pieniä määriä punatulkkuja ja tilhiä. Punatulkkuja oli viikon aikana useammassa paikassa pieniä parvia. Tallien läheisyys tuo varpusia tulvaniityn reunaan.
Vaikka suuri osa kottaraista on jo lähtenyt maasta, vielä esimerkiksi sunnuntaina ruovikkoon tuli yöpyään 300 kottaraista. Joutsenpari sinnittelee edelleen poikasineen altaalla, vaikka poikaset mitä todennäköisemmin ovat jo lentotaitoisia. Haukkoja kiertelee altaan yläpuolella – osa näyttää lentävän yli suhteellisen korkealla.
Japanintatar, haitallinen karkulainen (ja vieraslaji) kukkii parhaillaan komeasti. On siis myöhäinen kukkija maassamme. Tästä seuraa se hyvä puoli, että siemenet eivät ehdi kypsyä lisääntymiskykyisiksi Suomen oloissa. Toinen karkulainen, korallikanukka (idän pensaskanukka) on tehnyt marjat ja on komeassa ruskassa.
[/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]