Djupsundsbäcken-kaava – Muutosraportti, viikko 37/17

 

Niin kutsuttu Djupsundsbäcken-Finnoo kaava sai lainvoiman, kun KHO ei antanut valituslupaa ja vahvisti hallinto-oikeuden päätöksen. Kyseessä on pääosin asuntoja sisältävä kaava, joka kattaa uuden Kaitaan tien molemmat puolet. Asuntojen lisäksi alueelle on tulossa koulu ja kaksi päiväkotia sekä urheilupaikkoja. Asukkaita arvellaan tulevan noin 1750.

Rakentamisen piti alkaa jo vuoden 2016 alussa, mutta valitukset ovat siirtäneet aloitusta. […]

18. syys 2017|Rakentaminen ja muutos|

Korea, mutta kavala – Viikko 26/17

Nyt kun itsekukin on kesälaitumilla ja elämä lintualtaalla kesäisen seesteistä, voi viikkoraportin tehdä teemaraporttina. Viime viikon raportissa lupailtiin erillistä juttua jättipalsamista.

Jättipalsami kuluu haitallisiin vieraslajeihin (kts. vieraslajiporttaali). EU luokittelee sen 100 haitallisimman joukkoon. Kesäkuussa EU julisti sen laisuojattomaksi: “EU:n jäsenmaat hyväksyivät tänään (20.6) 12 uutta lajia torjuttavien haitallisten vieraslajien luetteloon. Luettelon sisältämien lajien maahantuonti, myynti, kasvatus, […]

03. heinä 2017|Havaintovihko, Rakentaminen ja muutos|

Seuraava viikkoraportti vasta Ma 26.6

Eli viikolla 24 ei tehdä viikkoraporttia, vaan seuraava on viiko 25 rapotti.

Tuleva lauantai on luonnonkukkien päivä. Yksi teemakasveista on kuvan nurmitädyke.

14. kesä 2017|Havaintovihko, Rakentaminen ja muutos|

Pesimärauha altaan suoja-alueella: todellista vaiko imagotemppu? – Muutoksen seuranta 19/17

On siis paikallaan kysyä onko lintualtaan pesimärauha todellinen vaiko julkinen imagotemppu. Aloitetaan muutamalla lainauksella, mitä asiasta on sanottu virallisilta tahoilta julkisuudessa.

Finnevikinsillan rakentamisen ollessa vauhdissa, Espoon kaupunki totesi seuraavaa vuonna 2014:

“Lintujen pesimäaikana lintukosteikon läheisyydessä Suomenlahdentiellä ja lähialueilla rajoitetaan kovia ääniä aiheuttavia töitä. Näitä ovat mm. lyöntipaalutus, kallion poraus, tärinä ja räjäytykset lintukosteikon läheisyydessä. Pesimärauhan takia erityisesti […]

15. touko 2017|Rakentaminen ja muutos, Uutiset|

Aidanrakentamista – Muutosraportti 13/17

Raportissa on kuvallinen kooste kahden viime viikon ajalta täyttömäen muutoksesta. Aurinkoiset kuvat ovat viikon takaisia ja pilviste sunnuntaina otettuja.

Kuten kuvista näkyy, että Suomenojan täyttömäki elää ajan hermolla: siellä rakennetaan aitoja.

03. huhti 2017|Rakentaminen ja muutos|

Louhintaa, kaivuuta, täyttöä, paalutusta – Muutosraportti 11/17

Täyttömäellä oleva hissikuilun työmaa tuo aina yllätyksiä – erityisesti sen täyttömäestä lohkaistu osa. Aluksi tehtiin avolouhos, sen pohjalle kaivettiin kuoppia, sitten ne ilmeisesti täytettiin ja nyt paalutetaan. Paalutus viittaisi siihen, että avolouhoksen pohjalle tulee kiinteitä rakenteita.

20. maalis 2017|Rakentaminen ja muutos|

Myrsky, hoitotoimenpiteitä vai molemmat – Muutosraportti 10/17

Talleille johtavan kävelytien ja Nuottalahden talojen välissä on metsikkö, joka kuuluu Suomenojan altaan suoja-alueeseen. Joillakin Nuottalahden talojen asukkailla on ollut tapana kipata puutarhajätteensä ja puiden harvennukset tähän metsikköön – siis lintualtaan suoja-alueelle. Paitsi puutarhajätteitä on metsikköön dumpattu vanhoja polkupyöriä, auton vanteita, kodinkoneita ja muuta. Viime kesänä ilmaantui metsikön reunaan kaupungin asettama kyltti, joka kieltää vieraslajien […]

13. maalis 2017|Rakentaminen ja muutos|

Finnonsillalta täyttömäelle – Muutosraportti 9/17

Finnoonsillalla näytää kaikki olevan ennallaan. Tuntuu, että siellä siirretään sepeliä/kiviainesta/hiekkaa kasasta toiseen. Näkymät ovat pysyneet sinällään ennallaan – vaikka maata siirretään, kasat säilyvät. Kuitenkin ehkä eri paikassa.

Näkymä täyttömäeltä on nyt aika mielenkiintoinen. Puita ja pensaita poistettu, maata ruohittu, kuoppia tehty. Vuosi sitten pensaat ja puut estivät näkymisen alas varikkoalueelle.

Kaukolämpötyö näyttää olevan loppusuoralla. Kaivantoa on jo […]

06. maalis 2017|Rakentaminen ja muutos|

Kaivuuta ja kaukolämpoä – Muutosraportti 8/17

Täyttömäellä kaivetaan edelleen. Nyt on kaivannon pohjalle syntymässä kuoppia. Se miten kaikki liittyy metron hissikuiluun on kiva nähdä jatkossa. Aika runnellulta täyttömäki näyttää, mutta tässäkin operaatiossa taisi hävitä laajasti pahiksia eli jättipalsameita.

Kaukolämpöremppa on tehnyt läntisen kävelytien reunat lohduttoman näköisiksi. Kasoja, putkiä, törkyä ja jäätteita. Toivottavasti tulee kuntoon ennen kevättä.

27. helmi 2017|Rakentaminen ja muutos|

Viikkoraporttien julkaisuajankohta

Suomenojan Luonto informoi, että viikko-ja muutosraportin julkaisuajakohta muuttuu maanantaille ja ne julkaistaan maanantai-iltapäivän aikana. Raportit sisältävät edeltävän viikon tapahtumat. Tällä halutaan turvata koko sunnuntai kuvaamiseen, mikä on tärkeätä erityisesti kevään huippuviikkoina.

Tämä tarkoittaa sitä, että seuraava raportti eli 8/17 ilmestyy maanantaina 27.2.

21. helmi 2017|Havaintovihko, Rakentaminen ja muutos|